Blogg

Ett riktigt jobb

Sen jag blev egen företagare så har jag brottats med vad ett riktigt jobb är. För mig har jobb varit där jag varje månad har fått pengar insatta på kontot för det arbete jag utfört till något företag. Jag har gått dit, gjort mitt jobb. Ibland burit med mig det hem ibland har andra sysslor kommit över mig.

Redan som liten fick jag lära mig att det finns olika typer av jobb och yrken. Jag funderade på veterinär, sjuksköterska och lärare. Man skulle utbilda sig för att bli något.

Jag blev mentalskötare, coach, KBT-samtalsterapeut. Men jag har genom åren också studerat yoga, medial utveckling, tarotkort och healing. Idag har jag vävt samman alla mina kunskaper till att kalla mig för andlig vägledare. Igår var jag på ett andligt nätverk där vi bollar tankar, idéer, och hur man kan växa i det man gör. Vi har alla olika infallsvinklar på det vi kallar att leva andligt. Vi är alla olika och unika men med likadana frågeställningar.

Jag berättade vad jag brottades med, att jag lever med känslan av att inte ha ett riktigt jobb. Redan när jag sa det hörde jag hur galet det lät. Jag utför arbete, men Idag får jag inget lönekuvert varje månad från en arbetsgivare. Jag är min egen och Jag lever min dröm, jag gör det jag älskar att göra. Då känns det inte som ett jobb. Idag finns ingen yrkesroll som heter andlig vägledare. Inte på platsbanken iallfall😉 och det är väl det som gäller.. i alla fall så länge vi har kvar arbetsförmedlingen för de verkar ha haft patent till vilka yrken som gäller.

Yrkesroller kommer och går. På 1800 talet så fanns det ett yrke som kallades för väckare, man använde sig av batonger för att slå på dörrar för att väcka folk, den titel fick ge vika för väckarklockan i början på 1900 talet. När kylen kom så försvann mjölkbuden och nya yrken kom. Jag tror att vi i framtiden kommer att se helt olika yrken och arbeten, snart behöver vi inga chaufförer, det kör ju redan runt chaufförslösa bussar. Man kan tro att många kommer bli utan arbeten, men jag tror att detta fenomen har funnits i alla århundranden. Oron vad som händer i utvecklingen med arbetslivet och titlar. Nya yrken kommer och just nu ligger det i tiden för personlig utveckling så jag är övertygad om att det kommer dyka upp fler och fler andliga vägledare.

Susanne Ytterberg

Yrke :Andlig vägledare

Våga vara ditt unika jag

Funderar på det här med att lyssna inåt, att vara en spirituell människa i vår värld och våga vara det.  Jag tror att vi alla är spirituella människor, men i den hektiska värld vi lever i så glömmer man lätt bort vem man är. Många av oss har allt, men känner ändå att något saknas. Vi har glömt bort att dejta oss själva att lyssna inåt Det är för mig att vara spirituell.

En dag så ledsnade jag på att leva i den hektiska världen, jag åkte fram och tillbaka till jobbet. Skyndade mig att hinna med barn, städning och handling. Ovanpå det så var prestation en viktig del i mitt liv. Jag älskade att prestera.  Att visa bra resultat på arbetet, leverera och sälja var min grej. Men jag hade glömt bort mig själv.

Jag smygstartade mitt företag som samtalsterapeut och coach inom framförallt KBT och compassion, drev yogaklasser och jobbade samtidigt som teamledare och fortsatte att prestera på jobbet. Jag fortsatte och fortsatte tills det en dag bara tog stopp, jag var inte glad. Inte någonstans. Jag slutade le, jag slutade bara vara. Jag hörde inte vad min kropp och själ sa.

En dag tog jag valet, att visa öppet vem jag är. En spirituell kvinna som lever för att stötta andra att finna sin livsuppgift. Jag tog klivet och hoppade. Idag verkar jag som andlig vägledare, en väg som det tog många år för mig att komma fram till. Men jag mötte motstånd, framförallt inom mig själv. Flum.. säger en del och det gjorde även jag. Tills jag en dag mötte en arbetsgivare som vill ha mig i sin arbetsgrupp. Tills hon såg insåg och talade om för mig att jag är en ”känd” person på min ort som andlig vägledare och det gjorde att dom inte kunde anställa mig. Jag grämde mig och var ledsen att jag gått ut med min tro på att lyssna inåt tills jag kunde vända det till något positivt. Jag hade faktiskt lyckats. Jag gör min grej, jag har funnit min livsuppgift. Jag är inte flummig, kanske är det omvärlden som är det? Som presterar och levererar tills man går in i väggen. Idag är jag stolt, och talar öppet och stolt över vem jag är och min tro på varför vi finns på denna jord stunden vi verkar här.

Jag vill ta bort stämpeln att inte passa in för att man gör något annorlunda. Något som inte är så vanligt. För 10 år sedan när jag började driva yogaklasser var det samma sak, flum.. Idag söker sig folk till yogan som något självklart. Jag vill bränna broar och öppna upp för sinnerlighet och innerlighet för alla. Framför allt skapa tro på att skapa sin väg och inte följa andras. Vi är inte kopior av andra, vi är alla unika. Om någon räcker ut handen till dig, och du känner i själv och hjärta att det är din väg att gå. Ta den, våga vara du.

Tack för att just du läst mina rader, jag hoppas att jag hjälpt dig att glänta lite på din dörr att våga vara du.

Namaste

Berörd

Den helande beröringen

Första gången jag kom i kontakt med Reiki healing var på en mediumutbildning jag var på för 10 år sedan. En varm vecka där vi tränade på att öppna upp för andra dimensioner. Jag började samtala med min numera goda vän Pehr Trollsveden och han berättade om den helande healingen Reiki. Flum tänkte jag, men blev nyfiken. Några veckor senare var jag i Karlstad på min första utbildning hos Anna-Lena som är ett välkänt medium och healer. För mig var det som om allt föll på plats, det gick oerhört enkelt och jag lärde mig att kommunicera med olika dimensioner samtidigt som jag utförde den handpåläggande healingen. Jag tänker att när allt går lätt så har man hittat rätt. Under årens lopp fortsatte jag min utbildning till master inom Holy fire Reiki.

Att arbeta med energier, något som inte är kliniskt vetenskapligt bevisat men ändå ger så goda resultat är inte så lätt, för hur tusan funkar det egentligen. Jag har ställt mig frågan många gånger, läst och förkovrat mig i kvantfysik för att försöka få svar. Tillslut har jag landat i att allt går inte att bevisa, allt går inte att förklara. Alla vet ju exempelvis vilka symtom en förälskelse har, men det går ju inte att vetenskapligt bevisa, vi bara vet. Jag har landat i att det funkar, jag och de jag behandlar märker skillnaden. Det är väl det som är meningen?

I USA, England, Portugal och Australien används metoden på sjukhus. I Sverige används inte metoden ännu men jag är övertygad om att vi inom kort kommer få se den här mera. På samma sätt som vi numera använder oss av akupunktur på sjukhus. Det kommer, när tiden är mogen för oss Svenskar.

Healing betyder läkning på svenska. Det är en alternativmedicinsk och andlig metod där målet är att balansera kroppens egna energisystem. Reiki används t.ex. för att lindra och lugna vid stress, smärta, spänningar och utbrändhet. Denna naturliga energimetod är också till god hjälp vid sömnsvårigheter, för ökad kreativitet och självkännedom.

Jag som arbetat inom sjukvården och är oerhört nyfiken på den österländska traditionen klickar det helt rätt i mig att använda healingen som komplement till den traditionella sjukvården. Jag är oerhört glad att jag lyssnade på vad min intuition sa mig, att utbilda mig och lära mig vidare för att på så sätt kunna sprida kunskapen vidare.


Förening av det bästa.
Namaste

Skaparkraft

I går var det dax för andlig afton i Norrtälje. 20 härliga kom inklusive min härliga vän och Akupunktur Nina Hamrin.

När vi ändå var uppkopplade så spånade vi på nytt projekt, som alltid när man jobbar med andar så går allt snabbt.

Bokat och klart.

26/3 på Atmajala yoga i Norrtälje kommer vi mixa Kinesisk medicin, filosofi och andlighet. Är ganska övertygad om att budskapen kommer flöda över oss och våra gäster.

Om Nina som är ägare av ZensNature kan du läsa mer om här. https://zensnature.se/

Välkommen att boka in dig på mejl susanne.ytterberg@gmail.com

Mellan 18-20.30 250:- Begränsat antal platser.

Susanne i skaparflödet!

Hur väljer du?

Det sägs att man ska leva i nuet. Att det som har varit har varit, det som kommer det kommer.

Men.. när man har varit med om extra magiska stund, då nuet flödar och skapar fullständig glädje och skönhet. Ni vet stunder då glädjen fyller upp hela magen och skrattet inte kan låta bli att komma fram. Då kommer dessa glädjerika bilder tillbaka innanför ögonlocket så fort jag blundar. Då lever man ju i det som varit. Ett minne, en värld, en stund som gjorde mig extra lycklig.

Ibland hoppar min hjärna, från tanke till tanke. Ganska ofta faktiskt, inom yogan kallas det monkey mind. Ibland har jag tankar fantastiska framtidsdrömmar. Då vill jag vara där en stund också.

På nåt sett så lever jag tre världar. Och med yin yogan i mitt liv så kan jag numer välja tankar bakåt och tankar framåt. Och självklart strävar jag åt allt gott.

Kommer det något mindre bra, och det gör det ju. Det fina med livet är ju att det innehåller så mycket. Bra, fantastiska saker, tråkigt slentrian liv och ibland stora sorger. Då när jag inte trivs med mina minnen för stunden yogar jag lite till och skapar en fin nuetstund. Och där kan jag lova är det magi.

Och faktum är.. jag gillar mina världar. Jag väljer själv var jag vill vara. Jag vill vara där det finns skratt, trygghet och massa kärlek. Jag har upptäckt att i bilköerna till Sollentuna, så finns oftast inte allt jag önskar. Då återskapar jag, inne i mitt sinne, en bild som skapar en våga av kärlek inom mig. Det bubblar, jag minns en härlig stund, eller drömmer mig framåt. Kanske en flytt till varmare länder i framtiden, just nu då det är minus 6 ute låter det ju oerhört lockande.

Ibland kanske vi inte helt och fullt kan skapa det liv vi vill ha, men vi kan välja hur vi förhåller oss till det som är.

Hur grymt coolt är inte det😊

Vi människor har fantastiska förmågor, eller vad tycker du?

Namaste

Andlig afton

Snart kör jag igång på sista året på medium akademin, för att göra mig förberedd inför kommande seanser på skolan så har jag en gång per månad andlig afton i Norrtälje. Intresset har varit otroligt stort och platserna har blivit fullbokade i princip samma dag.

Jag kallar det andlig afton, då jag berättar min andliga story, gästerna får en guidad meditation och möta sin andliga guide och ett personligt budskap från en specifik ängel. Och jag övar i att hålla en kort seans.

Det är en av de största utmaningarna jag står inför i livet, tänk om jag inte får någon kontakt alls.. Jag var spänd av förväntan av det som skulle komma igår.

Redan innan vi startade såg jag en man oerhört tydligt som pockade på att han ville förmedla ett budskap till en av gästerna. Han talade tydligt om sitt namn, Holger. Yes.. det blev ett klockrent igenkännande och jag kunde slappna av. Sen fick vi påhälsning av några till som tyvärr inte kunde vara så specifika. Jaja.. övning ger färdighet och jag har hört att man behöver hålla minst 6 seanser för att bli varm i kläderna.

Landade hemma och kände mig hyfsat nöjd, men bättre vill jag bli. Jag längtar till den dag då jag kan bjuda in på en riktig seans och känna mig trygg med det. Tålamod… inte min starkaste grej.

Som förra gången så var mamma med mig från andra sidan och hjälpte till, jag tror hon var nöjd över samarbetet för i morse väckte hon mig med sång kl 05.30.. Snälla mamma, låt mig sova på morgonen. Tusen tack mamma att du finns kvar i mitt liv även om du är på andra sidan❤

Varmt tack till gästerna igår som förgyllde fredagskvällen tillsammans med mig och andevärlden❤

Namaste

Dessa mystiska chakran

 

Hur skumt är det inte, att prata om något som vi inte ser.Jag som är utbildat psykoterapeut kräver evidensbaserad information och tycker det är lite luddigt.  Men med facit i hand så inser nu att jag själv jobbat med chakran i många år. Jag blev lärd i på min första medium utbildning  att varje gång du öppnar upp för andra dimensioner så ska du öppna dina chakran och du ska stänga dom efteråt. Attans vad rädd jag var, om jag inte lyckades stänga dom rätt.. Tänk om andevärlden skulle komma hela tiden, så Jag gjorde som jag blev lärd och har nu gjort det i många år. Men stänger gör jag inte varje gång, bara när jag känner att det behövs.
Jag är ju nyfiken och vill vara lite öppen. Fast ärligt så tyckte jag att det var hur skumt som helst.  När jag gick min första yogalärarutbildning för många år sen så pratades det även där om dessa chakran. Då började jag tänka att det kanske ligger något i detta, med dessa besynnerliga hjul som sägs finnas i kroppen.

Nu har tiden kommit för mig att förkovra mig i dessa besynnerliga chakran, vad är det egentligen. Dessa chakran som jag dagligen använder mig av i mitt arbete som medium och som yogalärare.

Det finns lika många teorier som åsikter om dessa. Jag har blivit så gammal att jag slutat att tro allt jag läser, jag lyssnar inåt och uppåt och tar till med det som jag tror är rätt för mig.

Men enligt skrifter så har chakran nämnts i många år, bla i Vedaskrifterna där chakran beskrivs som hjul. Dessa hjul snurrar och drar energin och ut genom kroppen. Det finns också beskrivet som lotusblommor där varje chakra har ett visst antal blad. Chakrana länkar samman den fysiska kroppen med de andliga, känslomässiga och mentala skikten.  Om dessa chakran är i obalans så kan vi må både fysiskt och psykiskt dåligt. Det är också lättare att koppla upp sig mot andra dimensioner om chakran är i balans. I mitt arbete som healer känner jag alltid av hur det är ställt med klientens chakran. Men skulle man vända sig till en läkare här i väst så kollar de blodtryck och tempen. I öst kanske man kollar puls, tunga och chakran.

Det finns hundratals, kanske tusentals chakran i kroppen.Men det vanligaste är att man fokusera på 7 stycken chakran som är belägna längs ryggraden upp till hjässan.  Alla chakran har olika färger och tillsammans bildar de regnbågens färger. Hur vackert låter inte det? Såklart man vill ha regnbågens färger i kroppen, och klart man vill att de ska lysa i sin fulla kraft.

För några år sedan gick jag en  fördjupningskurs  i chakra hos en god vän Kicki Zandelin. Vi börja med Baschakrat som är beläget längst ned vid ryggradens slut den har färgen röd.  Det är här det börjar, rötterna. Chakrat som måste vattnas och fyllas med en grundat trygghet för att kunna växa. När den var stabil tittade vi på nästa.Navelchakrat som bär färgen orange och är placerad strax under naveln.  Där upplever vi njutning, rörelser och kreativitet om den är i balans. Ja, ni kan tänka er hur trist livet vore med en obalans här. Nästa chakra är Solarplexus, den har färgen gul och är placerad i mellangärdet.Om detta är i balans upplever vi energi, du kan lita på din magkänsla och få saker gjorda. Har vi balans i dessa så kan även hjärtchakrat få blomstra ut i kärlek. Detta chakra beskrivs i färgen rosa eller grön. En obalans här kan göra att man har svårt för kärlek, till sig själv eller andra. Kanske älskar man andra för mycket och inte sig själv, sätter andra i första rummet
Hur väl kan du kommunicera? Nästa chakra handlar om det. Halschakrat i den ljusblå färgen. Har du balans här har du lätt att uttrycka din åsikter på ett kärleksfullt sätt.  Nu har vi grunden till en härlig energi och ett härligt liv, men vi behöver lite intuition också. Den hittar vi i pannchakran, ni vet det  tredje ögat mellan ögonbrynen. Den beskrivs i färgenlila eller indigoblå. Du som har klar intuition, det sk sjätte sinnet har troligen bra balans här. Grattis.

Sist men inte minst, kronchakrat. Mitt favorit chakra. Det är här det händer, i alla fall om man jobbar medialt. Den beskrivs i färgen lilavitt. Den är placera mitt på hjässan och hjälper oss med kontakten med vår kosmiska energi. Balans här ger livet en mening, en känsla av sammanhang.

Tänker igen på det här med evidensbaserat, visst är det bra. Så vi vet saker, det finns forskning .Bra. Oavsett forskning så har jag upplevt att det funkar för mig, jag går dagligen igenom mina chakran, och jag känner och vet vad jag behöver göra för att få det i balans. Så jag har gjort min egen analys som funkar för mig. Tänk på det här med kärlek, det kan man ju inte heller ta på. Men så gott det känns i kroppen att vara kär. Det pirrar, hjärtat slår, pulsen ökar. Så är det med våra chakran, är det i balans får vi magiska resultat i vårt mående.

Det är med ett sant nöje, år 2019 då jag kommer införliva dessa chakran i varje yinyoga pass. Där det finns möjlighet att skapa balans och ett liv mer i harmoni. Hör gärna av dig om du är intresserad. Kursen startar 30 januari i Norrtälje.
Varmt välkomna till chakran mystiska värld.
Namaste